Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bőrvédelem és táplálás belülről az igazi!

Bőrvédelem és táplálás belülről az igazi!

Bár még nem érkezett el a nyári forróság, mégis már ezekben a napokban is megnő a káros UV-B sugárzás mértéke a déli órákban. Érdemes tenni ellene!


Már most itt az idő!


Bőrünk védelme nem csak a nyári kánikula idején fontos! A 2024. április középhőmérséklete a HungaroMet mérései szerint 13,3°C volt. Ez az érték 1,9 fokkal haladja meg az 1991–2020-as átlagot, ezzel a nyolcadik legmelegebb április volt 1901 óta – adta hírül a Portfolio május 2-án.

A májusi előrejelzések szerint már naponta vannak olyan időszakok, főleg 11 és 14 óra között, amikor még felhős ég esetén is megnő az UV-sugárzás.

Az Országos Meteorológia Szolgálat weblapján elérhető egy táblázat, amely az ultraibolya sugárzás erősségét sávokra osztva mutatja meg.

A táblázat szerint az 5-ös UV-index fellett már erős a Napból érkező káros sugárzás, és ajánlott  széles karimájú kalap, napszemüveg, érzékenyebbeknek napernyő, illetve indokolt a fedetlen testrészekre fényvédő krém használata is!

Ha az UV-index meghaladja a 7-es értéket, akkor már kerüljük az ilyen időszakokban az árnyékmentes helyen való tartózkodást, valamint ajánlatos erősebb fényvédő krémet használni a fedetlen testrészeken. Az öltözet legyen laza és bő, és csak kevés testfelület maradjon teljesen fedetlen.

Az aktuális napi UV-B sugárzásról ide kattintva kapható felvilágosítás!


Mit tehetünk
, ha magas az UV-sugárzás?


A lazább, nyárias ruházat, az árnyékban való tartózkodás, illetve fényvédő krémek használatán túl a folyadékpótlás, az étrend és a táplálékkiegészítők használatával is segíthetünk a szervezetünknek.

Bőrünk védelme „belsőleg” is erősíthető, nem csupán a fényvédő krémek lehetnek ilyenkor hasznosak.

A folyékonyvitaminok.hu webáruházban kapható svéd, folyékony kollagéntermékek közül a haj, bőr, köröm komplex vitamin és kollagéntermék segíti bőrünk egészségének a fenntartását.

Az erős napfény, a magas UV-B sugárzás csökkenti a bőrünk hidratáltságát, így a magas UV-B sugárzás idején a hyaluronsav C-vitaminnal termék segít megőrizni a bőrünk víztartalmát.

 


 

Gondoskodj a szükséges napi multivitaminjaidról!


Ahhoz, hogy segítsd a szervezeted működését a nyárias melegben, illetve védd a bőröd a magas UV-B sugárzás ellen, az is szükséges, hogy ne legyen tápanyaghiányod.

Már korábban írtunk arról, hogy ma már miért kell a rendszeres vitaminpótlás. Ezt a cikket ide kattintva olvashatod el!

Így ma már nem kérdés, hogyha valaki valóban tenni akar az egészségéért, akkor nem csupán a zöldségekre kell gondolnia, hanem a multivitaminokra is.

Éppen ezért fontos, hogy rendszeresen fogyaszd a nemednek és korodnak megfelelő folyékony multivitamin termékeket is az UV-B sugárterhelés káros hatásait ellensúlyozó termékek mellett is.

A hölgyeknek ajánlott termékeket itt találod!

Az uraknak készült termékek közül itt válogathatsz!


Étrendbeli segítség


Kerüljük a cukros, gyorsan felszívódó szénhidrátokat tartalmazó ételeket. Azaz lehetőleg sok friss, leveles saláta köretet válasszunk a rizs és burgonya, illetve kenyér helyett. Ezek az ételek ugyanis megkötik a vizet, és a szervezetünk ilyenkor még a szokásos vízivás mellett is vízhiányos lehet.

Az érett, idénygyümölcsökben sok víz van.

Fontos, hogy ne együnk sószegényen! Ha kevés a nátrium a szervezetünkben, akkor is felléphet dehidratáltság.

A hőmérséklet növekedésével csökken az étvágyunk, és ezért kevesebbet is eszünk, mint általában. Kerüljük a nehéz ételeket is, például a töltött káposztának nem most van itt az ideje.

summerstock képe a Pixabay -en.