Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A folyékony vitaminok megértése 1. rész

A folyékony vitaminok megértése 1. rész
Örömmel nyújtjuk át a svéd folyékony multivitamin termékcsalád megértésének első részét. Célunk, hogy közelebb kerülj ehhez a csúcs termékhez.

Kezdjük egy egyszerűvel. A vitamin és táplálék-kiegészítő termékek 3 fő formában érhetők el: tabletta, kapszula és folyékony -. Ebből az első kettőről már biztos, hogy sokat hallottál. Nézzük most meg, hogy milyen előnyei vannak a folyékony termékeknek a tablettákkal és kapszulákkal szemben?

 

1.     NINCSENEK BENNE SEGÉDANYAGOK

A svéd folyékony termékcsalád készítményei nem tartalmaznak segédtanyagokat a tablettákkal és kapszulákkal ellentétben. Ezek azok a térfogatnövelők, kötőanyagok és zselatinok, amelyeknek annyi a funkciója, hogy a tabletta vagy kapszula megtartsa a formáját, a test szempontjából viszont teljesen haszontalanok.

 

2.     SOKKAL HATÉKONYABB FELSZÍVÓDÁS

Egy másik fontos szempont, hogy az elfogyasztott vitaminokból és ásványi anyagokból mennyit hasznosít a szervezet. Ezt hívjuk felszívódásnak.

A Medicare Europe weboldalon található „LIQUIDS VS PILLS” (Folyékonyak kontra tabletták) cikkben a következő olvasható:

„Bizonyított, hogy a tablettákban lévő tápanyagoknak csupán 10-20%-a szívódik fel. ... Ezzel szemben a folyékony formák legalább 4-szeres felszívódásúak. Egy kísérleti kimutatta, hogy a felszívódási sebesség is jelentősen megnőtt, ha az adagolás folyékony, nem pedig szilárd formában történt.”

Dr. Charlie Ware 2020. március 20-án publikált cikkében az írja, hogy a tabletták felszívódása 3-20% között mozog, míg a folyékony formula felszívódása 98%.

 

3.     EMÉSZTÉSI PROBLÉMA ESETÉN IS MŰKÖDIK

Emésztési problémák esetén is felszívódnak a folyékony termékekben található értékes tápanyagok. Mivel a hatóanyagok felszívódásához a tablettákat és kapszulákat először meg kell emészteni, ezért az emésztési problémákkal küzdők számára a folyékony termékek jelentik a legjobb táplálék-kiegészítő megoldást, mivel ezekhez nem kell emésztőenzim. A folyékony vitaminok így már a tápcsatornában elkezdenek felszívódni és a gyomorban befejeződik a felszívódás.

 

Dr. Pejman Taghavi (USA, Kalifornia) Orvosigazgató, „Hollywood Healthcare” a következő mondja a folyékony táplálékkiegészítőkről:

„A folyékony vitaminok és más folyékony készítmények jobban felszívódnak mint a tabletták. A folyékony vitaminadag bevétele után gyorsabban jelentkezik a hatás, hiszen a szervezet szinte késedelem nélkül hozzájut a készítményben levő hatóanyagokhoz.”

 

4.     NAGYON KÖNNYŰ LENYELNI

A tabletták és kapszulák esetén, különösen a nagyobb méretűeknél jellemzően az idősebbeknél és a gyermekeknél gyakoriak a nyelési problémák. Nyelési nehézségek esetén megoldás a folyékony készítmény!

Ráadásul egy kapszulás vagy tablettás multivitamin terméknél egy napi adag bevételéhez több tablettát és/vagy kapszulát kell lenyelni. A folyékony készítmények alkalmazása kiküszöböli ezt a problémát, mert a 1 napi adag lenyelésénél nem jelentkezik a nagy tabletták, kapszulák miatti torokirritáció.

 

5.     KOMPLETT, TELJESKÖRŰ ADAGOK

Kiemelkedő mennyiségű értékes összetevő egy napi adagban

A svéd folyékony készítmények összetevőinek listáján láthatod, hogy a multivitamin termékeknél több, mint 100 értékes összetevő található meg a flakonban. A tablettás vagy kapszulás multivitamin termékeknél ez a szám, jó esetben 20-30 között mozog.

A folyékony multivitamin készítmények a vitaminokon és ásványi anyagokon, nyomelemeken túl még tápanyagokban gazdag zöldségek és gyümölcsök hatékony kivonatait, valamint felszívódásra kész aminosavakat is tartalmaznak. Ezek ráadásul együttesen működnek, így hatékonyabb multivitamint eredményeznek.

 

SWEDISH NUTRA FOLYÉKONY VITAMICSALÁD ITT!