Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rizikócsökkentő flavonoidok!

Rizikócsökkentő flavonoidok!

A hasi zsír, az elhízás mellett még mindig komoly egészségügyi probléma az inzulinrezisztencia és a 2-es típusú cukorbetegség. Ebben a cikkünkben új reményt adunk ezeknek a cukoranyagcsere-betegségeknek a kialakulásának a megfékezéséhez. Olvasd el a cikkünket!


Megállíthatatlan cukorjárvány


A WHO – az Egészségügyi Világszervezet – szerint az inzulinrezisztencia és a 2-es típusú cukorbetegség még mindig növekvő közegészségügyi probléma az egész világon, és világszerte több mint 400 millió embert érint, valamint évente több mint 1 millió halálesetet okoz.

Ehhez kapcsolódik, hogy a Magyar Diabetes Társaság XXXII. Kongresszusán az elnök, Prof. Dr. Wittmann István arra hívta fel a figyelmet, hogy a 2-es típusú cukorbetegség és az elhízás jelentősen megnövelheti a szív- és érrendszeri betegségek mellett akár a daganatos betegségek kockázatát is.

2024. május 30-án a „Medical News Today” egészségügyi weblapon megjelent tanulmány szerint a flavonoidok és a flavonoidokban gazdag ételek fogyasztása jelentősen csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
 

Különleges flavonoidok


Milyen hasznos anyagok ezek a flavonoidok?

A flavonoidok olyan természetes, bioaktív anyagok, amik sokféle gyümölcsben, zöldségben megtalálhatók. Antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, és javítják az inzulinérzékenységet, ami számunkra fontos az inzulinrezisztenciával és a 2-es típusú cukorbetegséggel kapcsolatban.

Az előző bekezdésben említett angol nyelvű cikk szerint a  flavonoidokban gazdag étrend pozitívan befolyásolja a testsúly változását, a cukor-anyagcserét, a gyulladásos folyamatokat, valamint a vese- és májműködést. Ezek a hatások mind hozzájárulnak a cukorbetegség kockázatának csökkenéséhez.

A hivatkozott cikkben az is olvasható, hogy ajánlott napi 6 adag flavonoidban gazdag étel fogyasztása. Ez lehet mandarin, narancs, grapefruit, paprika, hagyma, legalább 70%-os étcsokoládé, alma és különféle bogyós gyümölcs. Ez az ajánlás segíthet a cukorbetegség kockázatának csökkentésében és az általános egészségi állapot javításában.

Ha megszívlelnéd a fenti ajánlást, és az étrended kialakításakor figyelembe vennéd a Testszerviz Egyél jól, legyél jól kiadványát is, akkor a flavonoidok imént leírt előnye még inkább a hasznodra lenne.
 

Svéd folyékony flavonoid-megoldások


A svéd folyékony multivitamin sztártermékeinek különleges összetevője a „Szuper Zöld Keverék”, ami az alábbi összetevőkből áll: ázsiai ginzeng gyökér, citrus bioflavonoidok (mandarinból), cékla, lucerna, brokkoli, spirulina, aloe vera, zöld tea, szőlőmag, likopin (paradicsomból).

Így bátran kijelenthető, hogy ezeknek a termékeknek a tápanyaggazdasága egyedülálló. Így nem csak az életfontosságú vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek vannak egyetlen napi adagban, hanem a cikkünkben bemutatott flavonoidok is, amik a fentiek szerint csökkentik a gyulladások, az inzulinrezisztencia, valamint a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának a kockázatát.

Erről a személyre és életkorra szabható folyékony multivitamin- és kollagéntermékeket tartalmazó Swedish Nutra termékcsaládról, itt olvashatsz még részletesebben!

Ezek a hatékony folyékony termékek feltöltenek vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, illetve különféle bioaktív tápanyagokkal, köztük flavonoidokkal is! Ezekről a szuper tápanyagokról itt olvashatsz részletesen!

Folyékonyak - hatékonyak - finomak

Címkép: Image by Jungeun Hur on Pixabay.com