Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mindig fog a penge ész

Mindig fog a penge ész

Az életkor előrehaladtával egyre többen panaszkodnak memória zavarra, feledékenységre, lassúbb gondolkodásra. Mintha a pengeéles elme tompulna...

Lehet, hogy ennek nem kell így lennie? Olvass tovább és maradj penge!


A korral járó problémák ellen


Ritka az olyan ember, aki ne értene egyet azzal, hogy az életkor előrehaladtával, egyre több egészségügyi panaszunk lesz. Így nem csoda, hogy az ember azonnal felkapja a fejét, ha olyat hall, hogy bizonyos tápanyagok, vitaminok segíthetnek a korral járó panaszok csökkentésében.

Ilyen volt a közelmúltban az a hír, hogy a flavonoidok rendszeres fogyasztása segíthet a 2-es típusú (régi nevén: időskori) cukorbetegség esetén. Erről itt olvashatod el a cikkünket!

A cukorbetegségen kívül az idősödő emberek másik réme a demencia, ami nem egy konkrét betegség, hanem inkább egy olyan kifejezés, mely számos, az értelmi képesség leépülésével járó kórt jelent. A demencia tünetei közé leggyakrabban az emlékezetkiesést, azaz memóriazavart, kommunikációs nehézségeket, illetve az ítélőképesség hanyatlását és a személyiség megváltozását szokták megemlíteni.

Egy közelmúltban végzett kutatás szerint például a narancsban, mandarinban levő flavonoidok segíthetnek a demencia kialakulása ellen, de már a cukorral vagy mesterséges édesítőszerekkel készített gyümölcslevek megnövelik a demencia kialakulásának esélyét.
 

Ennyire hasznosak a flavonoidok?


A flavonoidok olyan természetes, bioaktív anyagok, amik sokféle gyümölcsben, zöldségben megtalálhatók. A kutatók szerint a flavonoidok úgy javíthatják a memóriát, hogy aktiválják az idegsejtek közötti jelátvitelt az agy emlékezőképességgel és tanulással kapcsolatos területén.

A flavonoidokon kívül a különféle citrusok  kiváló forrásai még a C-vitaminnak, valamint tiamint (B1-vitamin), folsavat (B9-vitamin), káliumot, magnéziumot is tartalmaznak. Ezek a tápanyagok mind nagyszerű hatásúak lehetnek az immunrendszerünkre, általános egészségünkre.
 

Svéd folyékony vitaminokkal a tápanyaghiány ellen


A Vitalissimo egészségáruház folyékony multivitamin sztártermékeinek különleges összetevője a „Szuper Zöld Keverék”, ami az alábbi összetevőkből áll: ázsiai ginzeng gyökér, citrus bioflavonoidok (mandarinból), cékla, lucerna, brokkoli, spirulina, aloe vera, zöld tea, szőlőmag, likopin (paradicsomból).

A svéd folyékony multivitaminok több mint 140 aktív összetevővel segítik a rendszeres fogyasztóik szervezetének működését, akadályozzák meg a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek hiányát. Ezek a nagyszerű termékek azonban nem csak ezeket az alap tápanyagokat biztosítják, hanem tartalmazzák a „Szuper Zöld Keveréket” és az „Aminosav energiaturbót” is.
 

Néhány konkrét példa


Swedish Nutra Multivitamin Nőknek
 termékben több mint 140 értékes összetevő van, többek kötött 13-féle vitamint, 8-féle ásványi összetevőt, kiegészítve további 72-féle nyomelemmel, valamint 20-féle szuperélelmiszer kivonatot találnunk benne. Ezek mellett vannak benne még aminosavak is.

Swedish Nutra Multivitamin Férfiaknak termék a női multivitaminhoz hasonlóan tömve van hatóanyagokkal. Ebben a készítményben is több mint 140 értékes összetevő van, hasonló bőségben, mint a női multivitamin esetén.

Swedish Nutra Multivitamin 50 év feletti hölgyeknek készítmény 149 aktív összetevőt tartalmaz. Az összetevők között 21-féle szuperzöld és szupergyümölcs kivonatát találjuk, illetve itt is megtalálhatók a női szervezet számára szükséges aminosavak is a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelem mellett.

Swedish Nutra Multivitamin 50 év feletti uraknak készítmény sem fukarkodik a hatóanyagokban. Ebben is 149 biológiailag aktív összetevő van, melyek támogatják a férfiak szervezetét.
 

Folyékonyak - hatékonyak - finomak!

Válassz az ajánlott termékek közül!

 

Címkép: Thomas Breher képe a Pixabay -en.