Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyakori kérdések a folyékony vitaminokról!

Gyakori kérdések a folyékony vitaminokról!

Ma már egyre több folyékony vitamin fogyasztónk számára egyértelmű, hogy a svéd folyékony készítmények hatékonyak, és még finomak is!

Kattints ide, és tudj meg mindent róluk!


Miért fontos, hogy többet tudjunk a svéd folyékony termékekről?


A svéd folyékony multivitaminok és kollagéntermékek olyan mindennapi használatra szánt készítmények, amelyek hatékonyan gondoskodnak a szervezet tápanyagigényének a kielégítéséről. Azért érdemes róluk többet megtudni, mert a több információ segíti a tudatos tájékozódást az ezerféle más táplálék-kiegészítő közötti választásban. 

A Testszerviz gondos teszteknek vetette alá a svéd folyékony termékeket, mielőtt azokat elkezdte a webáruházban forgalmazni. Az azóta eltelt idő visszaigazolta a termékekkel szembeni nagy várakozást, és ezek a termékek lettek a Vitalissimo egészségáruház legkeresettebb termékei.
 

Miért jó, hogy a svéd folyékony multivitaminokban sokféle értékes összetevő van?

 

A folyékony multivitamin termékekben 140-nél is több értékes összetevő található. Ezek között vannak vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, növényi kivonatok és aminosavak. Nagyon fontos, hogy ezek az összetevők együttesen hatnak a szervezetünk működésére, egymást segítve támogatják az életfolyamatokat.

A sokféle összetevő jobban hasonlít az ételként elfogyasztott tápanyagokra, és ez sokkal jobb, mintha csak egy-egy elkülönített vitamin vagy ásványi anyag, nyomelem kerülne be a vérkeringésbe. Éppen ezért hasznos lehet, ha a napi adag bevételét étkezési alkalmakhoz kötjük, de ez nem kötelező előírás.
 

Meddig tart ki egy flakon?


Egy napi adag a legtöbb termékből csupán 15 ml, ami a flakonhoz (500 ml) adott kis kupakkal kimérhető. Ettől nem szükséges eltérni.

Egyedül a C+D3 immunerősítő terméknél érdemes betegség esetén naponta többször (2x vagy 3x) bevenni egy-egy adagot, ám ez befolyásolja, hogy mennyi napra elég az egy flakon (500 ml).

 

Meddig tárolhatók a megvásárolt folyékony termékek?

 

A termékek felbontás nélküli szavatossági ideje 2 év, ahogy ez a flakonon is fel van tüntetve. Felbontás nélkül a nyári meleg sem okoz minőségromlást, sem a szállítás során, sem a szobahőmérsékletű tárolás alatt.

Felbontás után célszerű hűtőszekrényben tárolni a megnyitott flakont. A napi adag a kupakból vehető be, amit utána öblítsünk ki.

Az adag bevétele nem célszerű magából a flakonból kortyolva, mert ebben az esetben a nyálban levő baktériumok bekerülnek a flakonban levő folyadékba, és ez romlandóvá teheti azt.

 

Ugyanazon a napon belül lehet különféle folyékony termékeket bevenni?

 

Igen lehet. Egy termék napi adagjának felszívódása kb. fél óra alatt megtörténik. Ezt csak kicsit befolyásolja, ha étkezés közben vesszük be az adagot, hiszen az összetevők már a gyomorban felszívódhatnak.

Így, ha több termékünk van, például alap multivitamin, ízületvédő kollagéntermék, „CAL+MAG” termék és GINSENG ENERGY”, akkor reggelire vagy akörül érdemes bevenni az alap multivitamint és az ízületvédőt, majd délben, ebédre a „GINSENG ENERGY”-t, és délután vagy este a „CAL+MAG”-ot. Ez egy alapnak tekinthető fogyasztási példa.

A fentiekhez hasonlóan előfordulhat, hogy valaki egy készítményből, például a multivitaminból napi két adagot szeretne bevenni, például reggel és este. Ez is lehetséges.

A napi adagban levő hatóanyag mennyiségek még napi többszöri bevétel esetén sem okoznak túladagolást, bár így tenni, nem indokolt.

Ez a fenti példa bármelyik más készítményre is alkalmazható.
 

Más tablettás vitamint, gyógyszert is szedek. Kell-e bármitől tartanom?


Ha valaki gyógyszert szed, akkor ezek a termékek nem befolyásolják a gyógyszerek hatását, hiszen élelmiszer-kiegészítőként tápláléknak minősülnek.

Ha valaki más tablettás vagy kapszulás táplálék-kiegészítőt, gyógynövény-terméket is szed, a svéd folyékony termékeket is nyugodtan fogyaszthatja.

Javasoljuk, hogy a bevétel különüljön el a másféle készítmények bevételi idejétől. Ha betartja az egyes termékek adagolási javaslatait, akkor nem történhet túladagolás.

Kattints ide, és tedd be a kosaradba a kedvenc folyékony készítményeidet!

Tartalomhoz tartozó címkék: Kollagén Swedish Nutra Vitaminkomplex