Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Életmegújítás 40 felett

Életmegújítás 40 felett

Növekvő testsúly, lassuló anyagcsere, fáradó pajzsmirigy, romló emésztés, egyre nehezebb elalvás, növekvő energiahiány, hanyatló egészség. Te is érzed az idő múlását?

Itt most sorra vesszük a hatékony ellenszereket! Olvasd el a cikkünket!

Negyven, ötven felett

Ki emlékszik Koncz Zsuzsa slágerének következő soraira?

„Rohan az idő, elmúlik az ősz, évek múlnak el.
Megállítanám, de nem lehet,
mert az idő könyörtelen vonatán fut minden tovább.”

Ha emlékszel ezeknek a soroknak a dallamára, akkor ez a cikkünk igazán neked szól, bár a benne leírtak nem csak azoknak megszívlelendők, akik kapcsolódni tudnak az énekesnő réges-régi slágeréhez.

A nosztalgiázást félretéve, való igaz, hogy már negyven felett a szervezetünk működése egyre inkább megváltozik, akár nők, akár férfiak vagyunk: kevesebb kollagén termelődik, lelassul az anyagcsere, és bizonyos hormonális változások is ebben a korban kezdődnek el. Ez utóbbit jórészt a hölgyek esetében szokták kiemelni, de a férfiak hormonális egészsége se marad változatlanul.

Amikor belépünk ebbe az életszakaszba, kevesen gondolunk arra, hogy életmódunk, étkezési szokásaink mennyire befolyásolják ezeket a korral járó folyamatokat. Sokat ronthatunk, de sokat is javíthatunk az egészségi állapotunkon, ha jó irányba változtatunk az életmódunkon, étrendünkön.

Ami igazán számít

Szervezetünk egy nagyon összetett rendszer, aminek állapotát jelentősen meghatározza a hormonok működése, hiszen a hormonokon múlik a stressztűrő képességünk, az alvásunk minősége, az ideális testsúly fenntartása, sőt, a gyors gondolkodásunk, a koncentrációs képességünk megfelelő szintje is. Az, hogy mit eszünk, kihat a legtöbb hormonra, ezért fontos, hogy olyan étrendet kövessünk, ami hozzájárul a hormonális egészség fenntartásához negyven felett is.

Túl sok cukor

Már a 1960-as évek végétől kezdve elindult az „egyre több cukor, egyre több feldolgozott élelmiszer” tendencia, és ez a jelen korunkra kiérdemelte a „túl sok cukor, túl sok feldolgozott élelmiszer” jelzőt.

Például a gyümölcscukor és a mesterséges édesítők ma már elterjedt használata növeli az édes íz utáni sóvárgást, és a túlsúly kialakulásának kockázatát. Ez nagyon gyakran farkaséhséghez, túlevéshez vezet.

Hormonális mérleghinta

Szervezetünk anyagcseréjét, az elfogyasztott ételek hasznosulását és elégetését hormonok szabályozzák.

A hasnyálmirigy inzulin nevű hormonja raktároz, míg az ugyanitt termelődő glükagon nevű hormon zsírt éget. Az inzulin olyan hormon, ami kivezeti a vérben levő cukrot, míg a glükagon kiüríti a zsírsejtek teli zsírtasakjait.

Az egész rendszer működése hasonlít egy mérleghintához.

Amikor sok az inzulin, mert sok a cukor a vérben, akkor nincs szükség zsírégetésre, amikor pedig nincs elég cukor a vérben, akkor alacsony az inzulin, és jöhet a glükagon, ami mozgósítja az eltartalékolt zsírt.

Amikor tehát sok a cukor, sok az inzulin a vérben, akkor hízunk, és amikor nincs sok cukor, nincs sok inzulin, akkor fogyhatunk, illetve könnyebb megtartanunk az elért ideális testsúlyt.

Így a fogyás és hízás dolgát a hormonok, és nem a kalóriák számolgatása szabályozza.

Ezért nem lehet csupán abban bízni, hogyha nem eszek elég kalóriát, akkor biztosan fogyni fogok.

Gondoskodj a szükséges napi multivitaminjaidról!

Ahhoz, hogy a vércukorszinted támogatása segítse az egészségedet, az is szükséges, hogy ne legyen tápanyaghiányod, azaz hozzájuss minden fontos vitaminhoz, ásványi anyaghoz és nyomelemhez.

Már korábban írtunk arról, hogy ma már miért kell a rendszeres vitaminpótlás. Ezt a cikket ide kattintva olvashatod el!

Így ma már nem kérdés, hogyha valaki valóban tenni akar az egészségéért, akkor nem csupán a helyes étrendre kell gondolnia, hanem a folyékony multivitaminokra és kollagéntermékekre is.

A hölgyeknek ajánlott termékeket itt találod!

Az uraknak készült termékek közül itt válogathatsz!

40 felett bőrünk védelmére fokozottan kell gondolnunk. Ez a védelem „belsőleg” is erősíthető, nem csupán az erős napsugárzás elleni fényvédő krémek lehetnek hasznosak.

folyékonyvitaminok.hu webáruházban kapható svéd, folyékony kollagéntermékek közül a haj, bőr, köröm komplex vitamin és kollagéntermék segíti bőrünk egészségének a fenntartását.

Az erős napfény, a magas UV-B sugárzás csökkenti a bőrünk hidratáltságát, így a magas UV-B sugárzás idején a hyaluronsav C-vitaminnal termék segít megőrizni a bőrünk víztartalmát.

Újulj meg a folyékony kollagéntermékek és multivitaminok segítségével, védd a bőröd, gondoskodj a napi hatékony tápanyagbevitelről, és a szervezted 40 vagy 50 felett is meghálálja az extra gondoskodást!

Címkép: Image by prostooleh on Freepik